Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Uluslararası Boğaziçi Koşusu’nu üst üste ikinci kez FINESSE kazandı

Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan, tarihi bir deniz yolunun her iki kıyısında bulunan, eşsiz ve saf güzelliğiyle besteci ve şairlere ilham kaynağı olan, İstanbul’un incisi Boğaziçi adına düzenlenen (Açık-G2/ULS) koşu, 8 Eylül Pazar günü heyecan dolu İstanbul programının 7. mücadelesi olarak Veliefendi Hipodromu’nda koşuldu.

Uluslararası Yarış Festivali’nin ikinci gününde 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus 380.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda galibiyete, Selim Kaya idaresindeki al at FINESSE (Luxor - Flying Saucer / Eagle Eyed) ulaştı. Salih Kaya’nın sahibi, K. Levent Kitapçı’nın yetiştiricisi, Ümit Yayla’nın da antrenörü olduğu 5 yaşındaki safkan geçen yıl da bu koşuyu kazanma başarısı göstermiş, Ağustos ayındaki son startında ise G2 Celal Bayar Koşusu’nu zaferle noktalamıştı.

Soy kütüğü bilgileri için tıklayınız.

2400 metre çim pistte düzenlenen uzun mesafeli yarışın ikincisi Celal Bayar Koşusu’nda da rakibinin hemen ardında yer alan ve Akın Sözen idaresinde piste çıkan HASAFET (Youmzain - Yeemeya / Bernardini) oldu. Gökhan Kocakaya idaresindeki G1 Avrasya Koşusu galibi DISTANT SHINING (Luxor - Thinker Bell / Always A Classic) üçüncülükte yer alırken, bu grupla Celal Bayar Koşusu’nda birlikte start alan bir diğer klas isim MISTER GÖRKEM (Powerscourt - Gençceren / Kaneko) de Halis Karataş’la tabelayı tamamladı.

Kazanan FINESSE için koşudaki bitiriş derecesi 2.29.54 olarak kayıtlara geçerken, farklar Boyun - 5 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

2019 yılı Uluslararası Boğaziçi Koşusu’nu izlemek için tıklayınız.

Koşu sonrası düzenlenen törende kazanan atın sahibi Salih Kaya’ya kupasını eski Tarım ve Orman Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker takdim etti.

TİGEM Genel Müdürü ve YKK Üyesi Ayşe Ayşin Işıkgece de safkanın antrenörü Ümit Yayla’ya plaketini verdi.

Kazanan atın jokeyi Selim Kaya’ya ise plaketini TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ verdi.

Şeref Tribünü’ndeki kupa törenine TJK  Başkanı Serdal Adalı, Genel Saymanı Adil Mert Kaya, YKK ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yüksel Göktürk ve Hakan Yücetürk, Avrupa Akdeniz Atçılık Federasyonu II. Başkanı, YKK Üyesi ve eski Başkanlarımızdan Behçet Homurlu, Asli Üyemiz N. Arek Kuyumciyan ve davetliler de katıldı.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019