Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

Fegentri Koşusu’nu Eilidh Grant ile VOLTA kazandı

7 Eylül Cumartesi günü Longines Uluslararası Yarış Festivali’nin ilk gününde açılış mücadelesi FEGENTRI Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası Koşusu’ydu. Turnuvanın İstanbul Veliefendi Hipodromu’ndaki iki ayağından ilkini oluşturan yarışta 4 kadın jokey at bindi.

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katıldığı koşuyu Tevfik Çelikoğlu’nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu VOLTA (Divine Light - Vaselina / Giant’s Causeway) ABD’li jokeyi Eilidh Grant idaresinde kazandı. Geçtiğimiz yıl şampiyonanın Türkiye’deki ikinci ayağında da start alan, İbrahim Eser antrenesindeki doru at, o koşuda ikincilikte yer almıştı.

Soy kütüğü bilgileri için tıklayınız.

Çim pistte 2100 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuda Fransız jokeyi Mathilde Bourillon idaresinde KIRCAALİ (Big Brown - Never Touch A Star / Henrythenavigator) ikinci olurken, İtalyan Danila Cherio ile start alan ÇALIŞKANHAN (Pressing - Dellara / Dinyeper) üçüncü, REMAZANABİ (El Corredor - Mikado / Lockton) ise Çek binicisi Tereza Grbavcicova ile koşudan dördüncü olarak ayrıldı.

Birinci olan jokeyin 10 puan kazandığı koşuda ikinci 7 puan, üçüncü 5 puan, dördüncü ise 3 puanın sahibi oldu. Bugünkü sonuçlara göre Tereza Grbavcicova’nın liderliğini koruduğu, Eilidh Grant’in ise son sıradan kurtulduğu turnuvada, yarınki ikinci ayak öncesi puan durumu şöyle;

Sıra

Binici Ülke Puan

1

Tereza Grbavcicova

Çekya

62

2

Mathilde Bourillon

Fransa

61

3

Willa Synove Marcussen Schou

Norveç

55

4

Danila Cherio

İtalya

43

5

Naomi Heller

İsviçre

39

6

Silke Brüggemann

Almanya

35

7

Eilidh Grant

ABD

32

8+

Virgina Drexler

Macaristan

26

8+

Sofia Presits

İsveç

26

 

24.000 TL birincilik ikramiyesi olan koşuda kazanan safkan için bitiriş derecesi 2.12.61 olurken, farklar 5 Boy - 5 Boy - 7 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından Winner Circle’da düzenlenen kupa töreninde Amatör Biniciler Derneği Başkanı ve TJK Asli Üyesi Selman Taşbek kazanan safkanın jokeyi Eilidh Grant’e plaket verdi.

Fegentri Genel Sekreteri Agnes Sibers ve Ferhan Göktürk ise koşuya katılan tüm kadın binicilere çiçek verdi. Törene TJKGenel Sekreteri Sadettin Atığ, kazanan atın sahibi ve TJK Asli Üyesi Tevfik Çelikoğlu, Amatör Biniciler Derneği Genel Sekreteri ve TJK Asli Üyesi Duygu Fatura, Asli Üyemiz Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı.

 

FEGENTRI

Uluslararası Centilmen & Kadın Biniciler Federasyonu - Federation Internationale des Gentlemen Riders et des Cavalieres, bir grup binicinin girişimiyle 1955 yılında İsviçre’nin St. Moritz şehrinde kurulmuştur.

Yıllar içinde Fegentri, Avrupa sınırlarını da aşarak, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Tunus, Malezya, Madagaskar, Mauritus, Rusya, Dubai ve Katar’da da yarışlar koşulmuştur.

Fegentri, 1989 yılından itibaren dört kıtada hem kadın hem de erkek amatör biniciler Dünya Şampiyonası organize etmektedir.

Fegentri’nin en büyük başarısı 50 yıldan uzun bir süredir kurucu üyelerinin gerçek ruhunu muhafaza edebilmesidir. Bu üyeler, profesyonel jokeylerden farklı bir ruha sahip olan amatör binicilerdir.

5 kurucu ülke (Fransa, Almanya, İtalya, İsveç ve İsviçre) ile yola çıkan Fegentri’ye bugün 25 ülke üyedir. Bunlar: Avusturya, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, İngiltere, Macaristan, İrlanda, İtalya, Malezya, Madagaskar, Mauritus, Hollanda, Norveç, Umman, Katar, İspanya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Tunus, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’dir.

Türkiye Amatör Biniciler Derneği Şubat 2009’da Uluslararası Federasyon’a üye olarak kabul edilmiştir. Fegentri, Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası’nın ayaklarından ikisini oluşturan bu yarışların, 7-8 Eylül 2019 tarihlerinde, Veliefendi Hipodromu’nda yapılacak olmasından büyük mutluluk duymaktadır. İlk olarak 2009 yılında organize edilen İstanbul’daki Fegentri Koşusu’nda farklı ülkelerden kadın binicilerin at binmeleri unutulmaz bir tarihi andı.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019