Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

64. Kısrak Koşusu’nu THE LAST ROMANCE kazandı.

1956’dan beri 3 yaşlı dişi İngilizlerin güçlerini sınadığı Kısrak Koşusu bu yıl 9 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti. Yılın üçüncü klasiği olan, dişi tayların bu en önemli mücadelesinde 16 klas safkan zafer ve prestij için piste çıktı. Gazi yolundaki en ciddi virajlardan biri olan yarış, aynı zamanda tayların gelecekteki annelik kariyerleri için de önem taşımaktadır.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/64kisrak9619a.jpg

Nefeslerin tutulduğu 64. Kısrak Koşusu, İstanbul İlkbahar-Yaz sezonunun 24. yarış günü saat 16.30’da start aldı. Nimet Arif Kurtel’in sahibi olduğu, Mozaik Org.Tar.Hay.San.Tic.A.Ş. yetiştirmesi THE LAST ROMANCE (Tizway - Cumulus / Kingmambo), koşunun son 1400’üne girilirken aldığı liderliği koruyarak ve sonlara doğru da farkı iyice açarak jokeyi Halis Karataş idaresinde rahat bir galibiyet elde etti. Orkun Özelcanat’ın antrene ettiği doru dişi tay yarış hayatına geçen yıl Mayıs ayındaki Doyoun Koşusu (Şartlı 1) birinciliğiyle başlamıştı. Ardından Bursa çimindeki Şartlı 4 koşu, Sadun Atığ (G3), I.İnönü (G3), Trakya (G3) ve SİAYSD (G2) Koşularıyla devam eden 6 koşuluk birincilik serisine imza attı. Ekim ayında katıldığı Çaldıran Koşusu’nda (G1) elde ettiği üçüncülükle 2 yaşlılığını noktalayan safkan, İstanbul sezonunu Nisan ayındaki dişilere mahsus F.Derya Beşikçi Koşusu’yla (KV-8) açtı, ancak tabelaya girme başarısı gösteremedi. Daha sonra ikinci G1 deneyimi olan Dişi Tay Deneme için piste çıktı ve bugünkü rakiplerinden Hürat’ın yarım boy gerisinde ikinciliğe yerleşti. Bugün kariyerinin 10. yarışına katılan THE LAST ROMANCE, toplamda 7. galibiyetine ulaştı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/64kisrak9619b.jpg

En son 2002 yılı Kısrak Koşusu’nda Ribella’yla birincilik kürsüsüne çıkan Halis Karataş ise 17 yılın ardından elde ettiği zaferle bu koşudaki toplam galibiyet sayısını dörde yükseltmiş oldu.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/64kisrak9619c.jpg

Çim pistte 2100 metre mesafede ter döken taylardan HÜRAT (Torok - Esmerbal / Okawango), jokeyi Gökhan Kocakaya ile tabelaya ikinci sıradan giriş yaptı. Murat Dıragumandan’a ait doru dişi safkan ilk G1 tecrübesi olan Dişi Tay Deneme Koşusu’nda mağlup ettiği rakibinin bugün 7 boy gerisinde yer aldı. Emrah Karamazı’nın sahibi olduğu LUCKY FOOT (After Market - Justin Time / Bin Ajwaad) favori çıktığı koşuda Selim Kaya idaresinde üçüncülüğe yerleşti. Kemal Kurt’a ait safkan ALPHA KURT (Scarface - Acoustic / Namid) ise ekürisi Queen Of Proti’nin önünde jokeyi Ahmet Çelik’le dördüncü olarak tabelayı tamamladı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/64kisrak9619d.jpg

Yıllık yarış programındaki dişi İngilizlere mahsus dört Grup 1 koşu içinde 760.000 TL birincilik ikramiyesiyle en yüksek ödüle sahip Kısrak Koşusu’nda (diğerleri Dişi Tay Deneme, Karadeniz ve Harem) ilk dört sırayı alan safkanlara toplam 1.292.000 TL ikramiye dağıtıldı.

THE LAST ROMANCE için koşudaki bitiriş derecesi 2.09.67 olarak kayıtlara geçti ve farklar: 7 Boy - 2,5 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası Nimet Arif Kurtel kendisine yöneltilen mikrofona, “Gazi’yi de düşünerek yaptığımız idman programında tayımızın mesafe sorunu olmadığını biliyorduk ama burada görmek tabii başka bir şey. Ne var ki utandırmadı bizi, düşündüklerimizi doğruladı. Halis de gerekeni çok güzel yaptı, kısrak da ona cevap verdi.” şeklinde konuştu.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/64kisrak9619e.jpg

Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen ödül töreninde kazanan tayın sahibi Nimet Arif Kurtel’e kupasını TJK Başkanı Serdal Adalı verdi.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/64kisrak9619f.jpg

TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya da antrenör Orkun Özelcanat’a plaket takdim etti.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/64kisrak9619g.jpg

TJK Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk ise safkanın jokeyi Halis Karataş’a plaketini verdi.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/64kisrak9619h.JPG

Törene, Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim,  TJK Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk ile TJK Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Dr. Ender Aydıner katıldı.

 


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019