Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

64. Erkek Tay Deneme Koşusu'nu YAMANLARBEYİ kazandı

Türk yarışçılığının derbisi 93. Gazi Koşusu’na giden yolda 3 yaşlı erkek İngiliz taylarının en önemli virajlarından olan Erkek Tay Deneme Koşusu’nun 64’üncüsü,       19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutladığımız Pazar günü, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşuldu.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/erkektayd19519a.jpg

Yarışı ön gruba yakın takip eden ve son düzlükte sprinte kalkarak rahat bir tempoda birinciliğe uzanan Mustafa Çiçek idaresindeki YAMANLARBEYİ(Torok - Alakan / Kaneko) 2019 yılının erkek tayı oldu. Armağan Araz’ın sahibi olduğu, Ünal Bikeç ve Bülent Beyaztaş’ın yetiştiriciliğini yaptığı doru erkek safkanın antrenörlüğünü ise Murat Aksoy üstleniyor.

Bugün 12. yarışına çıkan YAMANLARBEYİ, kariyerine 24 Mayıs 2018’de İzmir’de katıldığı Maiden koşuyla başlamış ve bu mücadeleden dördüncülükle ayrılmıştı. Bir hafta sonraki startında Maiden’dan çıkmayı başaran safkan, sırasıyla Hüsamettin Tamer Koşusu’nda (KV-8) üçüncü, II.İnönü Koşusu’nda (G3) dördüncü, İstanbul çimindeki Şartlı-5 koşuda da birinci olmuştu. Ardından bir Grup koşu maratonuna girerek Eskişehir Koşusu (A2) ikinciliği, TYAYSD Koşusu (G2) üçüncülüğü, Çaldıran Koşusu (G1) dördüncülüğü ve Sakarya Koşusu (G2) üçüncülüğü elde etmiş, ilk Grup galibiyetine ise bu yılki ilk startı olan Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu Koşusu’nda (G3) ulaşmıştı. Erkek Tay Deneme öncesi katıldığı son mücadele olan Sadık Eliyeşil Koşusu’nu (KV-9) da birincilikle noktalayan YAMANLARBEYİ, bugün üst üste üçüncü galibiyetini hanesine yazdırırken ilk G1 zaferine de böylece uzanmış oldu. Mustafa Çiçek’in ilk Tay Deneme galibiyetine ulaşmış olması, günün kayda değer bir diğer anekdotuydu.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/erkektayd19519c.jpg

Erkek İngiliz tayları için 1.650.000 TL ödüllü Triple Crown’ın (Üçlü Taç) ilk ayağı olan Erkek Tay Deneme Koşusu’nda dağıtılacak toplam ikramiye 969.000 TL, toplam yetiştiricilik primi 266.475 TL, yalnızca kazanan atın alacağı birincilik ikramiyesi de 570.000 TL olarak belirlenmişti.

Yarışçılığımızın; Gazi, Ankara, Kısrak ve Dişi Tay Deneme ile beraber 5 klasik koşusundan biri kabul edilen Erkek Tay Deneme’de bu sene start alan 15 safkandan, sonlarda güçlü gelen AKGÜN (Toruk Macto - Secret Shadow / Clodovil) tabelanın ikinci basamağına yerleşti. Selim Kaya idaresindeki tay son startı olan Sadık Eliyeşil Koşusu’nda da rakibinin arkasında ikincilikte yer almıştı. Cihangir Koşusu (KV-8) galibi KENOBI (Kaneko - Çokşeker / Hoy) jokeyi Hışman Çizik ile üçüncü olurken, Çaldıran (G1) galibi ve bu koşunun da uzak ara favorisi LONG RUNNER (Gio Ponti - Borrowing Base / Personal Flag) ise Ahmet Çelik’le tabelayı tamamladı.

YAMANLARBEYİ için koşudaki bitiriş derecesi 1.34.20 olarak kayıtlara geçerken, farklar da 3,5 Boy - 2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/erkektayd19519d.jpg

İstanbul’da günün kapanışını yapan koşunun ardından ödül töreni Şeref Tribünü’nde gerçekleştirildi. Kazanan tayın sahibi Armağan Araz’a kupasını TJK Başkanı Serdal Adalı verdi.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/erkektayd19519g.jpg

Safkanın antrenörü Murat Aksoy ise plaketini, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk’ün elinden aldı.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/erkektayd19519f.jpg

YKK Üyesi ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge’de kazanan atın jokeyi Mustafa Çiçek’e plaketini verdi.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/erkektayd19519e.jpg

Kupa törenine TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ, TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk, TJK Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Dr. Ender Aydıner ve TJK Asli Üyesi Hayrettin Karamazı da katıldı.

2019 Erkek Tay Deneme Koşusu’nda zafere ulaşan safkanın jokeyi Mustafa Çiçek“Öncelikle tabiki de çok mutluyum, geçen seneki yarışta ikinci kalmıştım. Bu sene galip gelmek bana nasip oldu. Güvenip de beni atına bindiren at sahibi ve antrenörümüze çok teşekkür ederim. Atım istediğim her şeyin cevabını verdi, yarış içerisinde yerini çok güzel tuttu. Düzlükten sonra yürüttüğüm yerde hiçbir engelim olmadı ve böylece fotoyu önde geçmek nasip oldu” diye konuştu.

https://medya.tjk.org/haberftp/2019/erkektayd19519h.JPG

Bu önemli koşudaki performansıyla kendisine galibiyeti getiren YAMANLARBEYİ’nin sahibi Armağan Araz ise, “Açıkçası atımı ilk gördüğüm gün bu başarıların hayalini kurmuştum. Hedefimde Gazi Koşusu, hayalimde ise Triple Crown vardı. Planlarımızın ilk ayağını böylece geçmiş olduk. Bu bir ekip başarısıdır, tek bir kişiye kesinlikle ait değil. Çok iddialı atlar gelip hiçbir başarı elde edemeden kariyerlerini sonlandırıyorlar, aynı şekilde beklenti olmayan atlardan ise şampiyonlar çıkabiliyor. O yüzden başarılı olmak için iyi bir takım çalışması şart. Atımızı İstanbul’a getirdiğimizde kimse bizim başarılı olacağımıza ihtimal vermemişti. Ama ben kendisine çok güveniyordum, aslan gibi bir yüreği vardı. Gözlerine baktığımda bunu rahatlıkla görebiliyordum. Bugün de aslan gibi mücadele vererek bizleri zafere ulaştırdı. Söz konusu derbi ise, bir şampiyonun yüreği asla hafife alınmamalıdır. Mustafa Çiçek ile yola devam etmeyi çok istiyoruz, zaten kendisi ile yola çıkarken uzun vadeli planlar yapmıştık. Bence Mustafa Çiçek, Türkiye’nin en iyi 5 jokeyinden biri. Bundan sonraki yol haritamıza ekipçe bir karar vereceğiz. Şimdiden bir şey söylemem doğru olmaz. Zaten biz aldığımız tüm kararları bir takım ruhu içerisinde neticeye bağlıyoruz, asla bireysellik söz konusu değil. Başarımızın sırrının da bu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019