Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler



Ankara’da İlkbahar - Yaz yarış sezonu açıldı

 

Bursa, Şanlıurfa, Adana, Kocaeli, İstanbul ve Elazığ Hipodromlarının ardından, Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda da yeni sezonun açılışı yapıldı. 2 yaşlı safkan İngilizlere mahsus koşulan Sri Pekan Koşusu ile 7 ay sürecek heyecan dolu maratonun startı verilmiş oldu.

 

Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda İlkbahar-Yaz Sezonu’nun açılışı 18 Nisan Perşembe günü yapıldı. 9’lu koşu programının ilk koşusu olan, efsane aygır Sri Pekan adına tertiplenen koşu (Şartlı-1) ile safkanlar, bu sezon ilk kez Ankara çim pistine nal basmış oldu. 2 yaşlı safkan İngilizlere mahsus düzenlenen mücadelede 7 tay, 900 metre çim pistte birincilik mücadelesi verdi. Koşuyu Seydi Akyıldırım’ın sahipliğini yaptığı, Ahmet Elçin Karakurtun antrene ettiği VAHŞİ KIZ (El Corredor - Steely Grace / Refuse to Bend)Müslüm Çelik’in idaresinde 0.53.31’lik derecesiyle kazanmayı başardı. Kazanan tayın ekürileri ABJARKIZ (Abjar Academy - Cayenne Cat / Tabasco Cat) yarışı ikinci, DEM DEM (Cuvee - La Luna Divina / Divine Light) ise üçüncü olarak mücadeleyi tamamladı. Soydan Nuri Levent’in sahibi olduğu FIRE OF WORLD (Hakeem - Monjal / Royal Abjar) Ankara’da sezonun açılış mücadelesini dördüncü olarak bitirdi.

Ankara'da yeni yapılan padoğun açılışı da yapıldı.

 

Ankara 75. Yıl Hipodromu İlkbahar - Yaz yarış sezonu açılışı münasebetiyle  Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun gönderdiği telgrafların okunmasının ardından törene geçildi.

 

Koşuyu kazanan tayın sahibi Seydi Akyıldırım'a plaketini, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Ankara Şube Başkanı Engin Bekiroğulları verdi.

 

Engin Bekiroğulları ayrıca, safkanın antrenörü Ahmet Elçin Karakurt'a bir buket çiçek verdi. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Ankara Şubesi Genel Sekreteri Sertaç Sevinç ise, kazanan tayın jokeyi Müslüm Çelik'e bir buket çiçek verdi.

 

Törene, Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim, TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ, Yüksek Komiserler Kurulu Danışmanı Mustafa Özdemir, TJK Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Dr. Ender Aydıner, Genel Müdürümüz Tuncel Aydın, Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Şirin Bozkurt, Ankara Hipodrom Müdürü Adnan Demirci, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Aylin Sevim ile Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Ankara Şubesi Üyeleri katıldı.

 

SRI PEKAN

4 Şubat 1992 tarihinde doğan Sri Pekan, yarış hayatını İngiltere’de sürdürmüş olup katıldığı 6 yarışın son 5’ini kazanma başarısını göstermiştir. Yalnızca 2 yaşlılığında start alan safkanın 2 G2, 1 de G3 koşuda galibiyeti bulunmaktadır. 2002 yılında ülkemizde aşımlara başlayan Sri Pekan’ın ülkemizdeki en başarılı yavruları arasında 2009 yılı Gazi Koşusu galibi Miramis ve birçok Grup 1 koşu kazanma başarısı gösteren White Ram, Village Wind, Astorya, Astrakhan, Berraksu, Marry Ellen gibi isimler bulunuyor. Ayrıca Sri Pekan’ın yurtdışında da G1 koşu galibi Sunny Sting, Amorama, G2 koşu galibi Whilly, Rumba Loca, Tropical Lady ve diğer birçok başarılı temsilcileri yer alıyor.

 

Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda planlanan 83 yarış gününde 376’sı Çim ve 255’i Kum olmak üzere toplamda 631 koşu yapılacak. Bu mücadelelerin 348’inde safkan İngiliz atları, 283’ünde ise safkan Arap atları birincilik için piste çıkacak. Ankara’da İlkbahar-Yaz sezonunda yarışlar; Nisan-Ekim-Kasım aylarında Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 2 gün, Mayıs-Eylül aylarında ise Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri olarak haftada 3 gün düzenlenecek.

 
 
 

Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019