Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

94. Gazi Koşusu'nda zaferin adı CALL TO VICTORY

 

94. Gazi Koşusu'nda zaferin adı
CALL TO VICTORY

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından beri kesintisiz düzenlenen, Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, Zafer Bayramı’nı da kutladığımız 30 Ağustos Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti. Yılın şampiyonunu da belirleyen bu önemli klasiğe 14'ü erkek, 1'i dişi toplam 15 tay katılım gösterdi.

2020 yılının Gazi Koşusu şampiyonu, jokeyi Ahmet Çelik ile bu önemli mücadelede boy gösteren Call To Victory (Victory Gallop - Serap Gelin / Mountain Cat) oldu. Ayşegül Kurtel'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu, antrenörlüğünü ise Orkun Özelcanat'ın üstlendiği 3 yaşlı doru erkek tay için bitiriş derecesi 2.30.18 oldu.

Safkanın jokeyi Ahmet Çelik bu zaferle birlikte üst üste 6’ncı Gazi Koşusu galibiyetine ulaştı ve tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Şampiyon jokey 2015'te Renk, 2016'da Graystorm, 2017'de Piano Sonata, 2018'de Hep Beraber, son olarak 2019 yılında da The Last Romance isimli safkanlarla birincilik kürsüsüne çıkmayı başarmıştı.

Yılın şampiyon tayı olan Call To Victory bu sonuçla birlikte galibiyet serisini 11 koşuya çıkarırken, 8 Grup koşu zaferinin yer aldığı yarış kariyerini en büyük kupayla taçlandırmış oldu.

Çim pistte 2400 metre mesafede ikincilik mücadelesini Recep Avşar’ın sahibi olduğu Lord Of Game (Invincible Son - Mystical Falls / Sri Pekan) jokeyi Gökhan Kocakaya ile önde tamamlarken, Adem İpek’e ait, dış kulvardaki Kingsman (Popular Demand - Fluent / Ultramar) de jokeyi Hışman Çizik'le üçüncülükte yer aldı. Erhun Eti’nin sahibi olduğu Coach (Smart Robin - Born Shining / Sri Pekan) Ayhan Kurşun idaresinde tabelanın dördüncü basamağında kendine yer bulurken, Veysel Kahraman'a ait Vernazza (Authorized - Dentelle / Mr Sidney) da jokeyi Halis Karataş'la yarışı beşinci sırada tamamladı. Mücadelede farklar 2,5 Boy - 4,5 Boy - 2 Boy - Burun şeklinde sonuçlandı.

Bu tarihi koşuyu kazanan tayın sahibi; birincilik ikramiyesi, kayıt tutarları, taksit ücretleri, at sahibi ve yetiştiricilik primleri ile birlikte toplam 2.958.375 TL kazanç elde ederken, ikinciye 700.000 TL, üçüncüye 350.000 TL, dördüncüye 175.000 TL, beşinciye de 87.500 TL ikramiye verildi. Bu sonuçla birlikte Call To Victory’nin toplam kariyer kazancı 6 milyon TL bandını aşmış oldu.

94. Gazi Koşusu’nun kupa töreni yoğun sağlık önlemleri eşliğinde Winner Circle'da (tören alanı) gerçekleştirildi. Kazanan tayın sahibesi Ayşegül Kurtel’e kupayı, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na vekaleten Bakan Yardımcısı Sayın Halis Yunus Ersöz takdim etti.

Safkanın antrenörü Orkun Özelcanat'a vekaleten Onur Özelcanat'a plaketini İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya'ya vekaleten Vali Yardımcısı Sayın Yaşar Aksanyar verdi.

Kazanan tayın jokeyi Ahmet Çelik ise plaketini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun elinden aldı.

Törene, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürü ve Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Ayşe Ayşin Işıkgece, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Abraş, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İl Jandarma Komutanına vekaleten Jandarma Albay İbrahim Hayati Selvi, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı ve kazanan safkanın sahibesi Ayşegül Kurtel'in eşi Nimet Arif Kurtel de katılım gösterdi.

Pandemi sebebiyle Mart ayından itibaren hipodromlarımızda alınan önlemler kapsamında,

Gazi Koşusu da tarihinde ilk kez seyircisiz olarak koşuldu.


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019