Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Güncel Haberler

TYAYSD 2016 SONBAHAR İNGİLİZ - ARAP TAY SATIŞLARI

TÜRKİYE YARIŞ ATI YETİŞTİRİCİLERİ  VE SAHİPLERİ DERNEĞİ

SATIŞ KURALLARI:

  • TYAYSD Sonbahar İngiliz ve Arap Tay Satışlarına gerek alıcı, gerekse satıcı olarak katılan herkes ilan edilen Satış Şartnamesine, Satış Sözleşmesine ve Satış Kurallarına uymakla yükümlü olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

  • Tay Satışlarında yaşanabilecek her türlü sorunla ilgili olarak tek yetkili merci Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği tarafından tayin edilen SATIŞ KOMİSYONU olup, alıcı ve satıcılar komisyonun hakemliğini peşinen kabul etmiş sayılırlar.

  • Satış, 11 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromunda bulunan At Satış Merkezinde açık arttırma usulü ile yapılacaktır.

  • 18 yaşını doldurmuş herkes satışa katılabilir. Ancak At Sahibi belgesi alabilmek için gerekli koşullar hakkında önceden bilgi sahibi olunmalıdır. Bunun için TJK Yarışçılık Müdürlüğü’nden bilgi alınabilir.

  • Satış Komisyonu gerekli gördüğü takdirde, satışta huzursuzluk çıkartan veya satışın sağlıklı ve güvenli koşullarda yapılmasına mani olmaya çalışan kişileri müzayede dışı bırakabilir. Böyle bir durumda bu kişiler hiçbir hak iddia edemezler.

  • Satışta tay satın almak isteyen Alıcılar, her tay için geçici teminat olan 5.000 TL.’ yi yatırmak ve yaptıkları her alım sonrasında Satış Sözleşmesini imzalamak zorundadır. Satış sırasında yapılacak olan pey sürmeler, müzayedeci veya müzayede yardımcıları tarafından yönlendirilmek suretiyle alıcılar tarafından yapılır. Ancak alıcılar kendileri pey süremezler. Yalnızca müzayedecinin belirleyeceği rakamları onaylamak suretiyle açık arttırmaya katılabilirler. Onaylama işlemi, müzayedeci yardımcılarına veya direkt olarak müzayedecinin kendisine, sürülen peyin kabul edildiğini gösteren bir işaret vasıtasıyla yapılır. Bu işaret, alıcı tarafından kaldırılan bir el olabileceği gibi, müzayedecinin görebileceği türden bir kafa sallama, hatta kaş, göz işareti yapmak suretiyle bile olabilir. Alıcıların bu noktada dikkat etmeleri gereken en önemli şey, müzayedeci veya müzayedeci yardımcıları ile doğru bir iletişim kurabilmektir.

  • Satış, açık arttırma usulü yapılacak olup, en yüksek bedeli veren alıcı satışa sunulan tayın sahibi olacaktır.

  • Açık arttırmada satılan ve alınan tayların devir işlemleri, Satış Şartnamesinde belirtilen kurallar çerçevesinde yapılacaktır.

  • Satış Şartnamesinde, Satış Sözleşmesinde ve Satış Kurallarında belirtilmeyen konularda çıkabilecek her türlü uzlaşmazlıkta, kesin ve nihai karar Satış Komisyonu tarafından verilir. Satıcı ve Alıcıların anlaşmazlığa düştüğü bu tip konularda Satış Komisyonu hakemlik yapar. Komisyonun vereceği karara tarafların itiraz etme hakkı yoktur.

  • Rezerv fiyatı koymayan At Sahipleri ve Yetiştiriciler, kendi taylarına pey sürebilmesi için (1 ila 5 tay arası) 5.000 TL., (6 ila 10 tay arası) 10.000 TL. teminat yatırıp müzayedeye katılabilme numarası almak zorundadır. Taylarına Rezerv fiyatı koymayıp, geçici teminatları yatırmayan At Sahipleri veya Yetiştiriciler arttırmaya katılamaz ve tayının satıldığı satış fiyatına itiraz edemez, satış geçerli sayılır.

  • Açık arttırmaya katılmak isteyen Alıcılar Satış başlamadan önce her tay için Komisyona 5.000 TL. geçici Teminatı yatırmakla yükümlüdürler (Teminat nakit TL. veya döviz ile ödenebilir). Bu uygulama ile satışa iştirak edebilirler.

TYAYSD YÖNETİM KURULU

Bilgi için:0212 571 74 85

SATIŞA ÇIKACAK TAYLARIN
LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019