Satış Mağazamız Cari İşlemler Aidat İşlemleri
ANKET
ÜYE BİLGİ GÜNCELLEME
DİLEK / ŞİKAYET
DERNEK TARİHÇESİ
DERNEK TÜZÜĞÜMÜZ
ŞUBELERİMİZ
ÜYELİK KOŞULLARI
TAVSİYE EDİLEN AT SAHİBİ - SEYİS İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI
İKTİSADİ İŞLETMEMİZ
GÜNCEL HABERLER
DUYURULAR
ATÇININ SESİ
AT SAHİPLİĞİ BELGESİ
AT SAHİPLİĞİ VİZESİ
YÖNETMELİKLER
TAY SATIŞLARIMIZ
SEYİS MAAŞLARI
SİGORTA PRİMİ ÖDEME KURALLARI
YASAKLI MADDELER

Duyurular

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ !........

                                                                                                     03.12.2019  10.30

ÖNEMLİ  DUYURU !.....  


At sahipleri yanlarında çalıştırdıkları seyisleri/işçileri,  bir aylık çalışmalarına karşılık Sosyal Güvenlik Kurumuna Aylık Prim ve Hizmet Bildirgesi vererek beyan etmekteydi.

Bu işlem Dernek üyelerimizin SGK’dan aldıkları şifreleri sigorta departmanımıza vermeleri suretiyle tarafımızdan yapılmaktaydı. 

İdare konuyla ilgili değişikliğe giderek beyan verme şeklini değiştirmiştir. Uygulamanın başlangıç tarihi daha önce birkaç kez uzatılmış fakat son yapılan duyuruda tarih net olarak belirlenmiştir.

 Uygulama 1 OCAK 2020 tarihinde başlayacak olup tüm at sahiplerinin gerekli hazırlıkları yapmaları gerekmektedir.

Yeni uygulamaya göre vergi dairelerinden alacağınız yeni şifreleri sigorta departmanımıza iletmeniz durumunda işlemleriniz yapılmaya devam edecektir.

Konuyla ilgili olarak; 18.02.2017 TARİH VE 29983 Sayılı resmi gazetede MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)  yayınlanmış olup söz konusu tebliğde;

Aylık Sigorta Prim ve Hizmet Bildirgesinin kaldırılacağı bunun yerine Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile vergi dairelerine beyan edilmesi gerektiğini, bu konuyla ilgili usul ve esaslarını açıklamıştır.

Bu durumda, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin vergi dairesine beyan edilebilmesi için takip edilecek yollar  aşağıdaki gibidir;

  1. At sahipleri vergi dairesine başvurarak alacakları şifre ile beyanlarını yapabileceklerdir.
  2. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ile sözleşme yaparak vergi dairesine gitmeden muhasebeci aracılığıyla beyanlarını vergi dairesine iletebileceklerdir.

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ ile ilgili diğer hususlar için söz konusu tebliği incelemeniz yararınıza olacaktır.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ KONUYLA İLGİLİ 02.12.2019 TARİHLİ DUYURUSU        AŞAĞIDAKİ GİBİDİR. 

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNE İLİŞKİN DUYURU;

Aylık Prim ve Hizmet Belgeleri ve Muhtasar Beyannamenin birleştirilmesi ile oluşturulan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi 01.01.2020 tarihinde (Ocak/2020 dönemine ait olup, 26 Şubat 2020 tarihine kadar yapılacak beyanlar ile) Türkiye genelinde uygulamaya geçecektir. Beyanname verilirken sorun yaşanmaması için vergi kimlik numaranız ile prim ve hizmet bilgilerini bildirebileceğiniz işyeri sicil numaralarını Başkanlığımız İnternet Vergi Dairesi'nde 'Mükellef İşlemleri' modülünde 'Mükellef Dosyası' altında yer alan 'SGK 4/1-a İşyeri Sicil Bilgileri' bölümünden kontrol edebilirsiniz. Eksik veya hatalı olan işyeri bilgileri için bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezine başvurmanız gerekmektedir.

 

                                                                                                                                                      T.Y.A.Y.S.D.       

YÖNETİM KURULU


Data1Tüm hakları saklıdır TYAYSD © 2019